Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Wednesday Night Hop | Season Finale!!! | Social dance | Lindy Hop | 12/6

June 12, 2024 @ 20:00 - 22:30

Welcome to Cats’ Corners swingin’ Wednesday Night Hop in the grand ballroom at Moriska Paviljongen.

Tonight it’s the finale round for the season! But don’t worry we will be dancing by the beach in Malmö the whole summer from the end of June. Stay tuned for “Dans på Stranden” events. 🤩

  • Doors open: 20:00
  • Social dance: 20:00-22.30 (Stora Salen)
  • DJ: TBA
  • Ballroom door fee: 80kr, 60kr for Cats’ Corner members / students
  • Moriska Paviljongen, Norra Parkgatan 2, Malmö
  • Map: https://goo.gl/maps/kBpFWfswzEjyKyvb9
  • Volunteer at the front desk: http://catscorner.se/volunteering/

Volunteering?

We often need help at the front desk.
For 30 min of your time, you’ll receive free entrance for the night.
There’s a list at the front desk.
And you can also sign-up in advance here:
https://catscorner.se/volunteering/

STREET DANCE FOR LINDY HOPPERS

Olika danser med samma bakgrund lever idag helt separat. Vi vill skapa möten, bygga broar, inspirera och om inget annat ge dig en riktigt kul taster som du inte vill missa.
Genom att utforska olika, både nutida och historiska danser inom samma kultur får du en större förståelse för den egna dansen…..

Cats’ Corner hostar den första tastern “Streetdance och dess nycklar till improvisation” med Theresa som då hålls som del av socialdansen den 15 maj kl 20-21 i spegelsalen på Moriskan
https://youtu.be/655qqt1fB9k?si=tc_TiMQ-jvH_hP4V

Theresa Tr3sa Gustavsson startade sitt arbete inom streetdance scenen 2005 och har sedan dess deltagit i battles, undervisat samt arrangerat ett fyrtio tal event, ett flertal föreställningar och grupper. Bland annat popping showgruppen ATATA, locking gruppen What came out of the Mothership och All style crewet Swedish Family som reste runt i Europa och battlade och gjorde stort avtryck 2012-2016. Theresa har fördjupat sig inom ett flertal dansstilar som hör till benämningen Streetdance och bl.a. bott i NYC och studerat på Åsa folkhögskola. Hon undervisar i och jobbar konstnärligt med stilarna Hiphop, Locking, Popping och House, utöver det är hennes intresse starkt för olika kulturers folkdanser och hon har spenderat mycket tid på researchresor runt om i världen, vilket syns i hennes uttryck.

Sedan 2019 är Theresa baserad i Malmö och håller sina egna klasser på Danscentrum Syd, är aktuell som dansare, koreograf och producent för föreställningen “YEBO YES!”, under hösten 2023 koreograferade hon breaking föreställningen “Open doors” anlitad på uppdrag av Breaking Association Malmö, samt fördjupar sig i sitt egna projekt “Body Mechanics in Groove and Rhythm”.

“För mig är och gör Hiphop kulturen ett starkt community arbete, vilket är något som jag värderar högt. Det handlar otroligt mycket om gemensamhet men även individuellt uttryck och att stå upp för sig själv och andra. Förståelse för kulturen, dess historia, uppkomst och sociala betydelse är viktigt för mig, vilket också lett till att jag fördjupat mig i ett flertal andra kulturella danstilar som berett vägen för och är rötterna till hiphopens utveckling.

Personligen fascineras jag av kroppens mekanik och motorik och jag gillar att utmana kroppskontrollen. Jag jobbar med freestyle och eget uttryck som grundmål i min undervisning. Med hjälp av olika metoder, övningar, koncept utforskar och arbetar jag med olika grundtekniker som hör till de olika stilarna, detta parallellt med grundsteg för att ha en grundligt “ordförråd” att arbeta utifrån. Freestyle är att uttrycka sig i stunden och för mig är alltid målet att förmedla verktyg för att ge deltagarna möjligheten att hitta vägen till att vara så ärliga som möjligt i sitt egna uttryck.”

LINDY HOP

The main dance on Wednesdays’ is Lindy Hop, a swing dance originating in the 30-40s in Harlem, NY. But you are always welcome to dance whatever you like or just hang out
https://www.youtube.com/results?search_query=lindy+hop
https://en.wikipedia.org/wiki/Lindy_Hop

CATS’ CORNER

Cats’ Corner is a non-profit dance organisation from Malmö. Our main focus is Lindy Hop, but we gladly also dance Charleston, Balboa, Shag, Blues, Authentic Jazz and other Swing dances.
https://www.catscorner.se/
https://www.heptown.com/calendar/category/organizer/cats-corner/

LINDY HOP DANCE CLASSES?

This is also the home for some of HepTowns weekly courses. Take a look at:
https://www.heptown.com/classes/schedule/

BEGINNERS LINDT HOP WEEKENDS

https://www.heptown.com/classes/

MORISKA PAVILJONGEN

Moriska Paviljongen är Malmös största oberoende kultur- och nöjeshus. Moriskan erbjuder Bistro, Bar, Kulturprogram och Nattklubb på 4 olika scener i en anrik miljö från 1901. Mer info finns på:
www.moriskapaviljongen.se
www.facebook.com/moriskapaviljongen
www.instagram.com/moriska_paviljongen

Details

Date:
June 12, 2024
Time:
20:00 - 22:30
Event Categories:
, , , , ,
Website:
https://www.facebook.com/events/466900222511584