Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Malmöiter: Maria Schilling & Hot n’ blue trio

March 3, 2023 @ 17:30

Med en stor dos kaxighet förs den populära swingjazzen och bluesen från 1920-, 30- och 40-talen in i nutiden. Hot n’ blue trio är en ensemble som utgörs av sång, piano och trummor. Pianisten Sven Erik Lundeqvist är en etablerad expert på den så kallade stride-tekniken, detta är något av en förlorad konstart som innebär att pianisten spelar bas, komp och solo samtidigt. Trumslagaren David Forss Norberg har länge studerat de gamla mästarna, han är en ypperligt dynamisk och följsam batterist med hjärtat i det djupa svänget. Sångerskan Maria Schilling har ett uttryck som berör och skapar med sin starka scennärvaro en upplevelse utöver det vanliga. Hon bjuder publiken på en resa till swingens gyllene era, från New Orleans via Harlem till Carnegie Hall.

Den rwandiska sångerskan och musikkompositören Teta Diana kurerar årets Malmöiter tillsammans med Malmö Lives producent Emma Bolin.

Om Teta Diana
Teta Diana är en rwandisk sångerska och musikkompositör som blandar sitt modersmål Kinyarwanda med engelska och swahili. Teta är etablerad i Rwanda och har uppträtt på musikfestivaler i många delar av världen. Dessa inkluderar Kigali-Up musikfestival i Rwanda, FESPAM i Kongo Brazzaville, NEF forum i Senegal och Têtes-à-têtes festival i Belgien. Hon uppträdde även tillsammans med de afrikanska legenderna Ismaël Lo, Cécile Kayirebwa och Intore Massamba. Teta Diana har släppt två omtyckta album vid namn “iwanyu” och “umugwegwe”.

Om konsertserien Malmöiter
Varmt välkommen att njuta av musik, dans och rytm på Malmö Live. Malmöiter lyfter önskad musik vars melodier har rötter från världen- och stadens olika hörn. På fredagskvällarna samlas vi och lyssnar på livemusik tillsammans på Kanalscenen på Malmö Live. Alla konserter har fri entré och sker i nära anslutning till hotellets bar med dryck och enklare mat.