Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Mods vs Rockers Malmö

August 23, 2020 @ 12:00 - 13:00

Dagens agenda:

Rockers:
Davidshallstorg, där vi samlats tidigare år, liknar mer eller mindre en byggarbetsplats för tillfället. Därför tänkte jag möta upp våra danska vänner på Shell-macken i Lockarp kl 11.00. De Rockers som så önskar är naturligtvis välkomna att samlas där så kör vi kl 11:30 via en mindre omväg tillsammans genom stan till Stortorget.

Mods:
Mods samlas vid Lokstallarna i Kirseberg kl 11:30. Kl 11:45 blir det gemensam avfärd mot Stortorget.

Kl 12:00 strålar vi samman på var sin sida om passagen över torget som tidigare år.

Kl 13:00 kör de Rockers och Mods som så önskar med till Hepcat Store i Lund förslagsvis via gamla Lundavägen där tidsenlig Bullens varmkorv, läsk och kaffe finns tillhanda.

——————————————————-

Helgen den 21-23 augusti håller Modsen Europa-träff i Malmö vilken innebär att stan kommer att översvämmas av parkasklädda lymlar i ett moln av tvåtakts-rök. Kl 12:00 den 23 augusti kommer de att breda ut sig på Stortorget i Malmö eftersom det enligt utsago inte finns några Rockers kvar i regionen.

Så kan vi väl ändå inte ha det?!

Jag sänder därför ut ett SOS och en vädjan till mina klubbkompisar i Ton Up Denmark och mina svenska Rockervänner att möta upp på Stortorget i Malmö vid kl 12 söndagen den 23 augusti.

Vi skall försöka hålla oss till tidsenliga fordon, d.v.s. i första hand engelska caferacers från 60-talet eller äldre. Även andra hojar som är från 60-tal eller äldre är välkomna och caferacers från 70-talet går säkert också bra. Vissa nyare retrohojar går ju även de knappt att skilja från det man körde på 60-talet.
Kort sagt, om ett foto av din hoj görs svart vitt och det ser ut som 60-tal är du välkommen.
Kör du annan typ av hoj är du naturligtvis välkommen som åskådare men parkera då din MC en bit bort.

Även klädsel är viktigt. Engelsk Rocker-stil eller skandinavisk skinnknutte-stil är det som gäller.

Ang Covid-19:
Det är viktigt att vi följer gällande rekommendationer. Vi undviker i år de annars så vanliga kamratliga kramarna och även att skaka hand. Att t.ex. hälsa med armbågarna har blivit ett tillfälligt substitut. Tänk på att hålla minst en armlängds avstånd och stanna hemma om du känner minsta förkylningssymptom dagarna innan eventet.

Juridiskt förtydligande:
Detta är två separata evenemang under samma paraply. Scooterister har sin separata körning och motorcyklister sin separata körning. Under en kortare tid strålar dessa två körningar samman på Stortorget i Malmö men på var sin sida av passagen över torget.

Details

Date:
August 23, 2020
Time:
12:00 - 13:00
Website:
https://www.facebook.com/events/205462230776719

Venue

Stortorget
Malmö, SE + Google Map